Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/همدان استاد تمام گروه مهندسی آب دانشگاه رازی از بالا بودن غلظت آرسنیک از حد استاندارد شرب در سد تالوار خبر داد و گفت: در مراحل مختلف تصفیه آب برای شرب مصرف‌کنندگان باید تمهیدات لازم برای حذف این عنصر خطرناک درنظر گرفته شود.

دکتر هوشنگ قمرنیا در گفت‌وگو با ایسنا، پیرامون وجود بیش از اندازه «آرسنیک» در آب سد تالوار که قرار است برای آب شرب مردم همدان استفاده شود، اظهار کرد: این وظیفه مشاور طراح است که قبل از طراحی هر پروژه‌ای کیفیت منابع آب موجود را از لحاظ مختلف مورد ارزیابی قرار دهد اما طبق بررسی‌های بنده، گزارشی از مشاور، مبنی بر پایین بودن کیفیت آب رودخانه تالوار و آلودگی آن به آرسنیک و رد امکان استفاده از آب رودخانه تالوار به منظور شرب، منتشر نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: برای اثبات آرسنیکی بودن آب رودخانه تالوار به یکی از تحقیقات انجام شده توسط عظیم ربیعی‌مصباح و همکارانشان در گروه علوم محیط زیست دانشگاه زنجان به صورت خیلی مختصر اشاره می‌کنم؛ نتایج منتشر شده بیانگر آن است که آرسنیک موجود در آب رودخانه تالوار در دوره کم‌آبی تقریباً ۱۰ برابر و پرآبی ۱۴ برابر میزان غلظت مجاز آرسنیک از حد استاندارد شرب است.

قمرنیا ادامه داد: براساس نتایج به دست آمده در سال ۱۴۰۰ از پایان نامه کارشناسی ارشد دانشجویان خدابخشی، جوهری و محمدی در دانشکده منابع طبیعی استان کردستان، غلظت فلزات سنگین شامل آرسنیک، سرب، کادمیوم و کروم در بافت‌های ماهیچه و کبد ماهیان Squalius cephalus  و Capoeta gracilis دریاچه سد تالوار، بالاتر از استاندارد است.

استاد تمام گروه مهندسی آب دانشگاه رازی تأکید کرد: در مراحل مختلف تصفیه آب برای شرب مصرف‌کنندگان باید تمهیدات لازم برای حذف این عنصر خطرناک درنظر گرفته شود تا در آینده مشکلی برای مصرف‌کنندگان آن پیش نیاید.

قمرنیا در رابطه با مضرات آرسنیک، توضیح داد: آرسنیک شبه فلزی سمی و مضر برای انسان‌ها، حیوانات و گیاهان است. حد مجاز میزان آرسنیک در آب آشامیدنی براساس استاندارد سازمان بهداشت جهانی ۱۰ صدم میلی‌گرم در لیتر و معادل ۲۰ میلی گرم در هر یک کیلوگرم خاک عنوان شده است.

وی با بیان اینکه مصرف آب آلوده به آرسنیک در درازمدت سلامت انسان‌ها را به خطر می‌اندازد، ادامه داد: این مسئله موجب بروز انواع مختلف سرطان‌ها و ضایعات پوستی می‌شود همچنین وجود سطح بالای آرسنیک در آب‌های آشامیدنی برای طولانی مدت، سبب ضخامت و رنگ ‌پریدگی پوست، اسهال، تهوع، کاهش تولید سلول‌های خون، اختلال در ضربان قلب و بی‌حسی در دست‌ها و پاها می‌شود و به رگ‌های خونی آسیب می‌رساند.

استاد تمام گروه مهندسی آب دانشگاه رازی با اشاره به اینکه آرسنیک در کوتاه مدت نیز منجر به حساسیت‌های معده‌ای و روده‌ای، سخت شدن عمل بلع، تشنگی، کاهش غیرطبیعی فشارخون و تشنج می‌شود، خاطرنشان کرد: نارسائی و کاهش ضربان قلب که در نهایت منجر به مرگ خواهد شد نیز ممکن است در موارد حادتر مشاهده شود.

وی با بیان اینکه یکی از اهداف اصلی اجرای طرح سد تالوار انتقال، تصفیه و تأمین آب شرب شهر همدان و شهرها و روستاهای مسیر انتقال تا سال مقصد ۱۴۱۵ بوده است، یادآور شد: قسمت زیادی از تأسیسات انتقال آب شرب به طرف همدان با صرف هزاران میلیارد تومان به اجرا رفته و در حال تکمیل است در حالیکه کیفیت آب رودخانه از لحاظ غلظت آرسنیک موجود در آن مناسب شرب تشخیص داده نمی‌شود مگر اینکه در مراحل مختلف تصفیه آب برای شرب تمهیدات لازم برای حذف این عنصر خطرناک درنظر گرفته شده باشد.

وی در پایان با اشاره به اینکه تمام روستاهای اطراف سد تالوار در شهرستان بیجار فاقد هر گونه آب شرب مطمئن هستند، گفت: آب شرب آن‌ها توسط تانکر سیار تأمین می‌شود و همین مسئله باعث ایجاد بدبینی در ساکنان روستاهای اطراف سد تالوار نسبت به اجرای این پروژه شده است بنابراین مسئولان باید با درایت کامل، از خط انتقال اصلی اجرا شده انشعاباتی برای تأمین آب مورد نیاز روستاهای ذکر شده به ویژه در روستاهای بخش چنگ الماس درنظر بگیرند تا این موضوع باعث ایجاد معضلات اجتماعی بیشتری در منطقه نشود هر چند که احداث این سد، خسارات جبران‌ناپذیر اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی فراوانی را برای مردم بخش چنگ الماس در شهرستان بیجار دربرداشته است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی تنش آبی همدان تنش آبی بحران آب بحران کم آبی آرسنیک در آب سد تالوار آب دانشگاه رازي استانی علمی و آموزشی سد تالوار آب شرب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۷۱۴۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نامه رئیس فدراسیون به وزیر ورزش و جوانان درباره تمهیدات فدراسیون برای فصل آینده لیگ برتر

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، در نامه مهدی تاج، رییس فدراسیون فوتبال به کیومرث هاشمی، وزیر ورزش و جوانان آمده است:


جناب آقای مهندس هاشمی
مقام عالی وزارت ورزش و جوانان


با سلام

احتراماً به استحضار میرساند، با عنایت به دستور حضرتعالی مبنی برساماندهی فرهنگی برگزاری رقابت‌های لیگ برتر و در پی آن تشکیل کارگروه مربوطه در فدراسیون فوتبال با حضور مسئولان مرتبط و مراجع ذیربط، مقرر گردید الزامات و مقررات بالادستی درحوزه برگزاری مسابقات در فصل آتی به شرح ذیل به مرحله اجرا در بیاید؛
• تدوین و اجرای آیین نامه کانون هواداران باشگاه‌ها و رعایت الزامات مرتبط
• اختصاص بلیط مسابقات به خریداران بر اساس مشخصات هویتی و لزوم آماده سازی صندلی ورزشگاه‌ها توسط شرکت تجهیز بر اساس طی فرایند حضور تماشاگران در ورزشگاه‌ها به صورت هوشمند.


همچنین مطابق برنامه ریزی، جلسات هماهنگی کلیه مسابقات لیگ برتر در فصل آتی وفق قوانین کنفدراسیون فوتبال آسیا با حضور مسولان LOC و LMO در کلیه بازی‌ها به انجام خواهد رسید و گزارش‌ها به صورت برخط در سیستم مربوطه آپلود و به کمیته‌های ذیربط و ارکان قضایی ارسال تا متعاقباً در مهلت مقرر به فوریت اتخاذ تصمیم گردد.

بدیهی است در صورت عدم آماده سازی موارد صدر الاشاره امکان آغاز لیگ برتر در فصل جدید وجود نخواهد داشت و بر این اساس دستورات مساعد حضرتعالی، باعث تسهیل فرایند مرتبط خواهد بود.

لازم به ذکر است، در بازی‌های باقیمانده فصل جدید لیگ برتر به کلیه باشگاه‌ها ابلاغ شده که مسولیت مربوط به هواداران خود را برعهده داشته باشند. همچنین تا حل مشکلات زیرساختی جهت حضور بانوان محترم، دو ورزشگاه تا اطلاع ثانوی امکان میزبانی از تماشاگران خانم را نخواهند داشت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تامین ۱۳۷۹ دستگاه برای ثبت الکترونیک آرا در قائمشهر
  • تمهیدات اورژانس تهران برای نمایشگاه بین‌المللی کتاب
  • رفع مشکلات بیجار با برنامه‌ریزی محقق می‌شود
  • تمهیدات لازم برای امنیت انتخابات دور دوم مجلس در آبادان اعمال شد
  • لزوم ساماندهی ۴۰۰ کیلومتر از رودخانه‌های اصفهان/ فریدون‌شهر رکورددار بارش‌ها
  • نامه رئیس فدراسیون به وزیر ورزش و جوانان درباره تمهیدات فدراسیون برای فصل آینده لیگ برتر
  • تمهیدات لازم برای اربعین از سوی کشور عراق اندیشیده می شود
  • مدیریت بحران اردبیل در آماده باش کامل
  • تمهیدات لازم برای حل و فصل مشکلات مرزهای ایران و عراق در اربعین
  • تکذیب وجود آرسنیک در آب سد تالوار همدان